A következő történet szintén a közelmúltban jutott el hozzánk, bár előre kell bocsátanom, hogy ebben az esetben egyáltalán nem mindennapi esetről van szó, és természetesen nem is mindenki számára adott lehetőségről. A hajléktalanból lett milliomos, Andraschek László, akire a skandináv lottósorsolás során mosolygott rá a szerencse, nincstelenből félmilliárd forint boldog tulajdonosa lett.

Idén márciusban Andraschek kávézót nyitott Győrben, és az ebből a befektetésből származó bevételből egy szenvedélybetegekkel foglalkozó alapítványt szeretni létrehozni; utóbbi tervével összhangban van az a tény is, hogy a kávézóban alkoholt nem fognak felszolgálni.

Nyilván lehet ez esetben is sok mindennel dobálózni, gyanakvást kifejezni: „könnyű annak adni, akinek van miből”, befektetés, marketingfogás, és a többi: a lényeg mégis magán a kezdeményezésen és a szándékon van. A magam részéről nem tartom magától értetődőnek, hogy akinek van, az feltétlenül ad, és úgy gondolom, a körülöttünk tapasztalt példákból kiindulva ebben sokan egyetértenek; jó látni, ha jó kezekbe kerül a pénz, akitől valóban hiteles azt hallani, hogy segíteni akar.

 

 

 

 

 

Molnár Balázs „Bala”

 

 

Forrás: magyarhirlap.hu