Hawaii úszó lampionok fesztiválja:

 

Minden évben megrendezésre kerül egy hihetetlen látványt nyújtó fesztivál Hawaii partjainál. A fesztivált a béke és a harmónia jegyében rendezik meg évről-évre. Ilyenkor emberek ezrei fújják bele ezekbe az úszó mécsesekbe kívánságaikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holi Color Festival:

 

India ad otthont a Holi in India nevű fesztiválnak. A rendezvény egyszerű filozófiája, hogy a jó mindig legyőzi a rosszat és ennek tiszteletére minden évben szín kavalkádban úszik minden résztvevő. A legfontosabb, hogy erre a fesztiválra az indiai kasztrendszer minden tagja egyenlővé válik, és együtt ünnepelnek békében és harmóniában.

 

 

 

 

 

 

 

Cseresznye virágzás ünnepe Japán:

 

Minden évben Japán több városában is sor kerül a cseresznyevirág ünnepére. Ilyenkor az egész virágzási időszakot ünnepli a tömeg Japán több városában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új-Mexikó hőlégballon fesztivál:

 

1972 óta minden évben Albuquerque városában rendezik meg a legnagyobb hőlégballon fesztivált. 1972-ben még csak 13 hőlégballonnal rendezték meg az eseményt, azóta a fesztiválon résztvevő ballonok számát korlátozni kellett tekintve, hogy a szervezők a 2000-ben felszálló 1019 ballont már nem tartották biztonságosnak, így mára a résztvevők számát 500 felszállóra csökkentették. Ettől függetlenül közel 800 ezer ember kíváncsi a légi látványosságra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulipánfesztivál, Hollandia:

 

2015. április 17-május 5 között rendezik meg a tulipán fesztivált Hollandiában.

A leghosszabb tulipánút, amit bejárhatunk Flevoland tartományban található. Az útvonal közel 100 km hosszú és közel 2500 holdnyi tulipánt csodálhatunk meg rajta.

Utunk során elképesztően színpompás tulipánokban gyönyörködhetünk, amíg csak a szem ellát. 2009-ben a National Geographic a világ egyik legszebb túra útvonalnak választotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:

http://www.holland.com/us/tourism/article/tulip-festival.htm

http://www.ballonfiesta.com

http://www.onthegotours.com/Japan/Festival-Tours/Cherry-Blossom-Festival-14-days

http://www.lanternfloatinghawaii.com

http://www.holifestival.com/uk/en/holi-spirit