Napoleon Hill az egyik legelső író, aki bevezette a self-help könyveket melyeknek a fő célja, hogy az olvasó olyan személyes problémákra találjon megoldást, mint párkapcsolati problémák, pénzügyi nehézségek, önmagunk megismerése.

 

1883-ban született az Egyesült Államokban. Az édesanyja 9 éves korában elhunyt így édesapjával maradt. Már 13 évesen elkezdett írni egy helyi lapban. Hill feltett szándéka volt, hogy találkozzon az akkori világ egyik leggazdagabb emberével Andrew Carnegie-vel, hogy kiderítse mi a sikerének titka. A találkozás után Carnegie azzal a feladattal bízta meg a fiatal Hillt, hogy találkozzon legalább 500 emberrel, akik kiemelkedő sikereket értek el és kutassa fel, hogy mi lehet bennük a közös és, hogy hogyan is érhető el a siker.

 

20 évnyi kitartó munka után közölte a The Law of Success című könyvét, melyben leírja azt a 45 általa megállapított összetevőt, melyek a sikerhez szükségesek. A könyvet többek között olyan emberek ajánlásával jelentették meg, mint Henry Ford. John D. Rockefeller vagy Edwin C. Barnes, aki Thomas A. Edison munkatársa volt. Munkássága kapcsán Franklin D. Roosewelt elnök tanácsosaként is dolgozott és olyan emberekkel készített interjút, mint Thomas A. Edison, Charles Michael Schwab vagy Theodore Roosewelt.

 

Egyik leghíresebb műve a Think and Grow Rich (Gondolkodj és gazdagodj), mely feltárja és kivesézi a módszert, amelynek a gazdag emberek köszönhetik sikerüket pénzügyileg és magánéletileg. A könyv 42 kiadásban jelent meg csak az Egyesült Államokban és több mint 20 millió (!) példányban kelt el.

 

 

Rengeteg könyve jelent meg és mindegyikben készen kapjuk azokat a módszereket, amelyekkel eljuthatunk az ún. pozitív lelki beállítottsághoz. Hill könyveiben leírja azokat a szokásokat, melyekre szükségünk van ahhoz, hogy megváltoztassuk életünket és kikerüljünk a mindennapi robotból. Hill-t a mai napig az egyik legsikeresebb írónak tartják számon, hiszen könyvei több tíz millió példányban kelnek el a mai napig világszerte.

Néhány a leghíresebb művei közül:

  • The Law of Success (1928)
  • The Magic Ladder To Success(1930)
  • Think and Grow Rich(1937)
  • How to Sell Your Way through Life(1939)
  • Success Through a Positive Mental Attitude(1960)
  • You Can Work Your Own Miracles(1971)
  • Napoleon Hill's Keys to Success: The 17 Principles of Personal Achievement(1997)
  • Grow Rich! : With Peace of Mind

 

 

 

Forrás: success.com